Restauro

Herstel van het architectonische beeld van een gebouw door het verwijderen zwarte korsten die gevormd worden door de afzetting van deeltjesvormige afzettingen die voornamelijk afkomstig zijn van de verbranding van olie/steenkool of ontlasting van dieren.

De zwarte korsten die de stenen delen bedekken zijn een soort verval dat meer dan andere soorten verval de staat van het materiaal kan veranderen: behalve dat de veelkleurigheid verborgen wordt, waardoor het oorspronkelijke spel van licht en schaduw van de decoraties verdwijnt, vormen de zwarte korsten een gevaarlijke bron van oplosbare zouten, en indien deze niet verwijderd worden betekent dit dat de oppervlak voortdurend in contact staat met verontreinigende stoffen.

De aanwezigheid van zwarte korsten kan ook de gevolgen van temperatuurschommelingen accentueren en afschilfering van de oppervlaktelagen van het steen versnellen waardoor deeltjes losraken.

WACHT NIET, NEEM NU CONTACT MET ONS OP!

U kunt deelnemen aan een van onze acties, eenvoudigweg informatie opvragen over producten of verzoeken om technische ondersteuning om uw projecten toegevoegde waarde te verlenen.