Antifouling van scheepsrompen

Het reinigen van scheepsrompen is routine-onderhoud dat jaarlijks uitgevoerd wordt om het buitenoppervlak van de romp perfect glad te houden zodat tijdens het varen zo weinig mogelijk materiaal aan de romp blijft kleven.

IBIX, het bedrijf dat altijd aandacht heeft voor de behoeften van een hogere doelmatigheid van het gebruik van arbeid en naleving van regels voor veiligheid op de werkplek en milieubescherming, heeft een uiterst veelzijdig systeem voor reiniging en voorbereiding van dergelijke oppervlakken ontwikkeld.

De IBIX®-methode voorziet in het gebruik van een milieuvriendelijk en selectief systeem van zandstralen, dat de mogelijkheid biedt om bedrijfsparameters , oftewel de druk, aan te passen binnen het bereik van 0,2 tot 8  bar, afhankelijk van het soort werkzaamheden en het mengsel van lucht en aggregaat. Daarnaast maakt dit systeem gebruik van volledig biologische aggregaten met verschillende korrelgroottes die voldoen aan de eisen van de ISO 14000-norm.

Het IBIX®-systeem is ideaal voor de scheepvaart. Het is zeer veelzijdig en eenvoudig te gebruiken, kan bediend worden door een enkele operator; het is een waardevol instrument voor het verwijderen van antifouling van rompen van glasvezel, hout en metaal. Dit systeem zorgt gegarandeerd voor minder arbeidsuren en verhoogt de productiviteit van scheepswerven.

Zelfs op de plaatsen waar de antifouling zeer dik en taai is, zoals bijvoorbeeld de driftschoepen, de kiel, enz. is het IBIX®-systeem zeer snel en doeltreffend.

Door de afgeronde vorm van het natuurlijke mineraal IBIXART is dit het ideale materiaal wanneer een buitensporig harde behandeling en slijtage van de ondersteuning voorkomen moeten worden. Het onder druk spuiten van het natuurlijke mineraal IBIXART maakt een nauwkeurige en snelle borsteling mogelijk, waarbij meerdere lagen antifouling en zeepokken verwijderd kunnen worden zonder beschadiging van de gel-coat, en zorgt ervoor dat overschilderen mogelijk is zonder dat nog tussenwerkzaamheden nodig zijn. 

WACHT NIET, NEEM NU CONTACT MET ONS OP!

U kunt deelnemen aan een van onze acties, eenvoudigweg informatie opvragen over producten of verzoeken om technische ondersteuning om uw projecten toegevoegde waarde te verlenen.